Baconbe tekert csirkemáj recept
Alkalom: ebéd-vacsora
Allergia: Cukormentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: olcsó
Idő: Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Beküldte: Szita
Rizzsel szoktam készíteni, és már az illatok meghozzák az ember étvágyát hozzá. A recept maga könnyen elkészíthető, és akár vendégek elé is nyugodtan tehetjük az ételt.
Hozzávalók:
- Csirkemáj
- Bacon
- Só, bors
- Bacon
A csirkemájat azért szeretem, mert nagyon finom, és rendkívül olcsón be is szerezhető. Fél kilót jobb helyeken kétszáz forint környékén adnak, és változatos formában süthetjük, főzhetjük azt. Ezúttal a megmosott májdarabkákat bacon-be tekerjük, és egymás mellé tesszük egy jénaiban. Kevés só, bors mehet rá, de akár el is maradhat, ezek nélkül is ízletes lesz a végeredmény. Körülbelül 30-40 perc kell neki 180 fokon, és már tálalhatjuk is.
Rizzsel javaslom fogyasztani, amit feldobhatunk egy kis curry-vel. Ez nem csak a színét adja meg, de keleties ízzel is ajándékozza meg a köretet.