Babsaláta recept
Kategória: Előétel, Saláta
2 fő részére
Alkalom: uzsonna, reggeli
Allergia: Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
2 fő részére
Alkalom: uzsonna, reggeli
Allergia: Tejmentes, Tojásmentes
Árkategória: átlagos árú
Idő: Jellemzők: Vegetáriánus
Konyha: magyar
Nehézség: egyszerű
Szezon: Egész évben elkészíthető ételek
Ez egy rendhagyó saláta, aki eddig megkóstolta nem csalódott benne. Tartalmas, különleges ízvilág. Magába, köretnek sültekhez, fasírthoz, hidegtálhoz is kiváló.
Hozzávalók (2 adag):
- 500 gr. szárazbab
- 2 fej vöröshagyma
- 1 citrom leve
- 3 evőkanál olivaolaj
- só, bors
- 1 kígyóuborka
- 3 savanyú uborka
- 3-4 szál újhagyma
- 2 evőkanál fehérbor (elhagyható)
- 2 fej vöröshagyma
A babot előző este beáztatjuk. Másnap sós vízbe megfőzzük és leszűrjük. A hagymákat, uborkákat apró kockákra vágjuk
A babhoz hozzáadjuk a hozzávalókat és jól összekeverjük, óvatosan hogy a bab ne törjön össze. Fehérborral még pikánsabb az íze, de nyugodtan el is lehet hagyni.
Ez a saláta akkor a legfinomabb ha összeérnek az ízek, ezért érdemes tálalás előtt egy pár órával elkészíteni.